Published in ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

TI EINAI TO FACE-LOOKING;

TI EINAI TO FACE-LOOKING;

ΑπότηνAnne-Laure Labourel

 

Η Anne-LaureLabourel, δημιουργός του DVD«Facelooking, η ομορφιά είναι μέσα σας», με αυτό το άρθρο μας ενημερώνει για το πώς ένα πρόγραμμα γυμναστικής  προσώπου μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετικό συμπλήρωμα των προτεινόμενων περιποιήσεων στο ινστιτούτο. Με τη σειρά σας προτείνετέ το στις πελάτισσές σας και είναι σίγουρο ότι αυτός ο συνδυασμός θα φέρει αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και εσάς και τις πελάτισσές σας!

ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΖΩΝΕΣ!

Είναι γνωστό ότι σε κάποιες περιόδους του χρόνου η ανάγκη για ενυδάτωση του δέρματος αυξάνεται (άνοιξη, φθινόπωρο…), και οι πελάτισσές σας επιλέγουν να εφαρμόσουν τις ανάλογες περιποιήσεις, για να αντιμετωπίσουν την ξηρότητα και την αφυδάτωση. Όμως υπάρχει μια ζώνη ιδιαίτερα ευαίσθητη στις αλλαγές της θερμοκρασίας και πολύ συχνά παραμελημένη από τις πελάτισσές σας: το ντεκολτέ.

 

 ΛΑΙΜΟΣ ΚΑΙ ΝΤΕΚΟΛΤΕ: ΠΡΟΣΟΧΗ!

Πολύ φτωχό σε στεατώδεις αδένες, το δέρμα του λαιμού και του ντεκολτέ έχει  ανάγκη από καθημερινή περιποίηση. Συχνά, υπόκειται σε κνησμούς από τα χειμωνιάτικα ρούχα ή, όταν εκτίθεται στον ήλιο το καλοκαίρι, ερεθίζεται γρηγορότερα και, γενικά, έχει μικρότερη ανοχή στις συνέπειες των καιρικών φαινομένων. Οι πελάτισσές σας, συνήθως, δίνουν λιγότερη προσοχή σε αυτή την περιοχή του δέρματός τους και, ασφαλώς, έχετε αντικρίσει αρκετές φορές το έκπληκτο βλέμμα μιας πελάτισσας όταν τη συμβουλεύετε να βάζει κρέμα περιποίησης όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στον λαιμό και το ντεκολτέ;

Αν η έλλειψη ενυδάτωσης είναι ένας παράγοντας που χαρακτηρίζει τη γενική όψη του δέρματος, η χαλάρωση των ιστών είναι η άμεση αιτία της πρόωρης γήρανσης σε αυτήν τη ζώνη. Η πτώση των μυών του προσώπου προκαλεί τη χαλάρωση των γνάθων, τη δημιουργία διπλοσάγονου και γενικότερα δημιουργεί μια εικόνα παρακμής που είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη στις πελάτισσές σας!

Εντούτοις, το κάτω μέρος του προσώπου διαθέτει ισχυρούς μύες που, αν ασκηθούν σωστά, θα βοηθήσουν τις πελάτισσές σας να κάνουν πιο σφικτό το δέρμα τους σε αυτή την περιοχή και να επανασχεδιάσουν με θεαματικό τρόπο τη γραμμή της σιαγόνας και του λαιμού.

 

«Ασκείστε το πρόσωπό σας όπως ασκείτε το σώμα σας, για να το διατηρήσετε σφριγηλό σε όλη σας τη ζωή.»

 

ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΕΚΟΛΤΕ

Το Facelookingσάς προτείνει ασκήσεις, με στόχο την επίτευξη  ορατών αποτελεσμάτων άμεσα: το «OvaleDefine» και το «DoubleMentonKiller».

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, δεν εμπεριέχουν κανένα τρικ και είναι αποτέλεσμα άσκησης πέντε ημερών, στη διάρκεια των οποίων αυτές οι δύο ασκήσεις εφαρμόζονταν τρεις φορές την ημέρα. Παρατηρούμε  ξεκάθαρη καλυτέρευση της όψης του δέρματος, μαζί με  λείανση των ρυτίδων της βάσης του λαιμού και  ελάττωση των λιπαρών μαζών που βαραίνουν τη γραμμή της σιαγόνας. Επιπρόσθετα, η διέγερση των μυών, καθώς ρίχνει την κυτταρική παραγωγή του δέρματος, δείχνει αισθητή βελτίωση σε όλο το πρόσωπο. Το βλέμμα είναι πιο φρέσκο, πιο ξεκούραστο.

 

 

 

ΤΟ«OVALE DEFINE»

To«Ovaledefine» είναι μια άσκηση που κινητοποιεί το ζευγάρι των μυών που βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα της σιαγόνας και καταλήγουν στο δέρμα του, τους μασητήρες και το πλάτυσμα (επιφανειακός μυς που καλύπτει τον στερνοκλειδομαστοειδή), με σκοπό να λεπτύνει το σαγόνι και να επανακαθορίσει το περίγραμμα του προσώπου. Η σύσπαση αυτών των μυών επιτρέπει να διορθώσουμε την πτώση του λαιμού και να επιτύχουμε σύσφιγξη στη γραμμή της σιαγόνας, μειώνοντας τις λιπώδες μάζες γύρω από τις γνάθους.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Ζητήστε από την πελάτισσά σας να ανοίξει το στόμα πιέζοντας τα χείλη της πάνω στα δόντια και να βάλει τον έναν δείχτη στη σιαγόνα, ασκώντας ελαφριά πίεση προ τα κάτω.

Να ανοίξει τη σιαγόνα με μια κίνηση αργή και βαθιά, μετά να την ξανακλείσει σηκώνοντάς την κάποια εκατοστά. Να το επαναλάβει 10 φορές.

Η κίνηση θα πρέπει να ξεκινάει από τα χείλη, για να δουλευτεί ο βαθύτερος μυς. Η πελάτισσά σας θα πρέπει να κρατάει τα χείλη πάνω στα δόντια.

Στη δέκατη φορά να κρατήσει τη σιαγόνα ψηλά και κλειστή, και να μετρήσει ώς το 10.

 

ΤΟ «DOUBLEMENTONKILLER»

Το ονομάζουμε «DoubleMentonKiller», γιατί η μείωση που επιτυγχάνετε στο «περίφημο» διπλοσάγονο σε πέντε μόλις μέρες είναι εντυπωσιακή! Ασκώντας το πλάτυσμα, οι πελάτισσές σας θα τονώσουν τον λαιμό τους, θα συσφιγχθούν οι μύες της περιοχής και θα διορθώσουν αισθητά το οβάλ του προσώπου τους.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Ζητήστε από την πελάτισσά σας να κλείσει τα χείλη της, να χαμογελάσει υπερβολικά, έπειτα να βάλει το ένα χέρι στη βάση του λαιμού της τραβώντας το δέρμα προς το στήθος.

Να ρίξει το βλέμμα της ψηλά και να γείρει το κεφάλι της πίσω, έπειτα να βγάλει το χέρι της από τον λαιμό.

Πείτε της να μετρήσει ώς το τρία και κατόπιν να έρθει στην αρχική θέση.

Να επαναληφθεί 15 φορές.

                 ΛΑΜΠΕΡΟΔΕΡΜΑΜΕTO FACE-LOOKING

 

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Για να κάνετε το δέρμα των πελατισσών σας να λάμπει, πρέπει να διαθέτετε τα εξειδικευμένα προϊόντα και να εφαρμόζετε τις ανάλογες περιποιήσεις, για να πετύχετε ένα αποτέλεσμα που θα αφήσει εσάς αλλά και εκείνες ικανοποιημένες! Άλλωστε, ένα φωτεινό και ομοιόμορφο χρώμα δέρματος αναδεικνύει τις γραμμές του προσώπου και αν θρέφεται και ενυδατώνεται σωστά, το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό! Για να τελειοποιηθεί το αποτέλεσμα και ενισχυθεί η ελαστικότητα του δέρματος, θα πρέπει να  διεγερθούν οι βαθύτεροι μύες του προσώπου. Αν ασκηθούν σωστά, θα διεγείρουν το σύνολο των κυτταρικών στρωμάτων, με αποτέλεσμα να κερδίσουν όγκο και να ξαναδώσουν σφριγηλότητα και σχήμα στο πρόσωπο. Με την άσκηση μεταφέρεται μεγάλη ποσότητα οξυγόνου, στους μυς. Το οξυγόνο κατευθύνεται προς το υπόδερμα, τη ζώνη στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα αγγεία, και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος.  Αποτέλεσμα αυτής της διέγερσης είναι η αύξηση παραγωγής κολλαγόνου και η βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. Επίσης, επιταχύνεται η αποβολή των τοξινών από την επιδερμίδα. Τη μέθοδο με την οποία μπορούμε  να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα, την ονομάζουμε «πρόσωπο tόνικ», γιατί δίνει στο δέρμα λάμψη και ελαστικότητα που διαρκεί καιρό.

 

ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΧΡΩΜΑ

Το «πρόσωπο tonic» είναι πραγματικό κοκτέιλ βιταμινών για το πρόσωπο. Διεγείροντας το μυώδες πλάτυσμα, τους μυς γύρω από τα χείλη, τους μυς γύρω από τα βλέφαρα, το μικρό και το μεγάλο ζυγωματικό, αναζωογονεί το περίγραμμα των ματιών και δραστηριοποιεί την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το πρόσωπο. Εξαφανίζονται τα σημάδια της κούρασης και του στρες! Στις πέντε πρώτες μέρες, οι πελάτισσές σας θα αποκτήσουν πιο καθαρό και φωτεινό δέρμα, και στις δέκα μέρες εμφανή σύσφιγξη και λείανση.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Εντοπίστε δύο σημεία, στο κέντρο του άνω και του κάτω χείλους, και ζητήστε από την πελάτισσά σας να ανοίξει το στόμα σχηματίζοντας ένα μεγάλο οβάλ (εικόνα 1).

Πείτε της να βάλει τους δείκτες της πάνω ψηλά στα ζυγωματικά (εικόνα 2).

Να χαμογελάσει σηκώνοντας τις γωνίες του στόματος με κατεύθυνση προς τα αφτιά, μετά να χαλαρώσει (εικόνα 3).

Να συγκρατήσει καλά το άνω χείλος της, ενώ θα το πιέζει πάνω στα δόντια. Πρέπει να επαναλάβει αυτή την κίνηση δέκα φορές. Στη δέκατη επανάληψη, πείτε της να ανοίξει το στόμα απομακρύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το άνω από το κάτω χείλος. Να σηκώσει το βλέμμα της προς το πάνω μέρος του κεφαλιού της (εικόνα 4).

Διατηρώντας την απόσταση ανάμεσα στα χείλη, να ρίξει ελαφρά το κεφάλι της προς τα πίσω (εικόνα 5) και να μετρήσει ώς το 30. Πρέπει να επαναλάβει αυτή την κίνηση δύο φορές.

 

 

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ

Με τον ίδιο τρόπο που ασκούμε τους μυς του σώματος, ασκούμε και τους μυς του προσώπου επιτυγχάνοντας τη μύωση της λιπώδους μάζας και τη διόρθωση του οβάλ. Επίσης, το FaceLookingβοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος στα αγγεία και στη διέγερση της παραγωγής των κυττάρων, επιτυγχάνοντας έτσι τη μείωση των ρυτίδων και την ελαστικότητα και τόνωση του δέρματος. Όταν χαμογελάμε ή εκφράζουμε ένα συναίσθημα, το σύνολο των μυών του προσώπου μας συσπάται. Αυτή η ασυναίσθητη κίνηση παράγει ρυτίδες και γραμμές έκφρασης που δημιουργούν στο πρόσωπο εικόνα κατήφειας και κούρασης. Με το Facelooking  δουλεύουμε συγκεκριμένους μύες, στοχεύοντάς τους, για να πετύχουμε ακριβή αποτελέσματα. Στην ίδια άσκηση, κάποιοι μύες θα συσπώνται και άλλοι θα τεντώνονται με τρόπο που θα επαναφέρει την αρμονία στο πρόσωπο. Αυτοί οι μύες, καθώς έχουν μικρό μέγεθος, έχουν γρήγορα και ορατά αποτελέσματα.

Με το Facelooking, κάθε μέρος του προσώπου, που έχει έναν ή περισσότερους μύες, επιτρέπει να αναπτυχθούν τα ζυγωματικά, να φουσκώσουν τα χείλη, να μεγαλώσουν τα μάτια, να επαναπροσδιορίσουμε το σχήμα του προσώπου και με λίγη ακρίβεια να μειώσουμε τον όγκο της μύτης.

Μαθαίνοντας στις πελάτισσές σας να εφαρμόζουν κάποιες στοχευμένες ασκήσεις, μετά από κάθε σας περιποίηση θα τις βοηθήσετε να παρατείνουν τα αποτελέσματα των φροντίδων που τους παρέχετε στο ινστιτούτο σας. Και να είστε βέβαιες πως οι σωστές συμβουλές σας θα βοηθήσουν στο να σας επισκέπτονται συχνότερα, ώστε να επωφεληθούν εκ νέου απ’ αυτές! 

Read 2735 times
Rate this item
(0 votes)