Published in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Featured

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Συνεχής εκπαίδευση; Ασφαλώς, γιατί ο κλάδος μας εξελίσσεται ραγδαία και αν θέλουμε να είμαστε σωστοί επαγγελματίες, οφείλουμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις! Σας παραθέτουμε λοιπόν σ’ αυτό το άρθρο, τους λόγους αλλά και τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξετε σωστά την κατάλληλη μετεκπαίδευση για να βελτιώσετε σημαντικά ή ακόμα και να αυξήσετε τις παροχές σας!

 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΓΙΑΤΙ;                                                         

Όταν αποφασίζετε να ακολουθήσετε επαγγελματική σταδιοδρομία στον κλάδο ομορφιάς και υγείας, προφανώς γνωρίζετε ότι έχετε επιλέξει ένα ανθρωποκεντρικό επάγγελμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το αγαπάτε πολύ και να είστε διατεθειμένη να δώσετε πέρα από τις παροχές κι ένα κομμάτι του εαυτού σας στις πελάτισσες σας, που σας προτιμούν και σας εμπιστεύονται. Οφείλετε επομένως, να μην σταματάτε να ενημερώνεστε για κάθε καινούργια εξέλιξη του κλάδου και να εκπαιδεύεστε σε κάθε νέα μέθοδο, που μπορεί να δώσει καλύτερα αποτελέσματα στη δουλειά σας και μεγαλύτερη ικανοποίηση στην πελάτισσα σας και κατά συνέπεια και σε σας!  

Η συνεχής εκπαίδευση, στην εποχή που διανύουμε, είναι βασικός παράγοντας για να παραμείνει η πελάτισσα σας ικανοποιημένη και αφοσιωμένη σε σας και στις περιποιήσεις σας.   Η  οικονομική κατάσταση που επικρατεί προκαλεί ανησυχία, που συνοδεύεται από απαισιοδοξία και ανασφάλεια, με αποτέλεσμα  να μειώνει την καταναλωτική διάθεση των πελατισσών σας και να μπλοκάρει την επιθυμία τους να επισκεφθούν το χώρο σας. Ευτυχώς, η έμφυτη κοκεταρία που διαθέτουν οι γυναίκες, βοηθά στο να μην χάσουν την επαφή μαζί σας, εφ’ όσων τα αποτελέσματα των περιποιήσεων σας, τις αφήνουν ευχαριστημένες!

Αυτό που επίσης πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας είναι, ότι η εποχή που η πελάτισσα ενημερωνόταν μόνο από σας για θεραπείες και προϊόντα ομορφιάς έχει περάσει ανεπιστρεπτί, ότι πλέον κάνει η ίδια την έρευνα της πριν αποφασίσει και σ’ αυτό συμβάλουν όλα τα μέσα ενημέρωσης και κυρίως το διαδίκτυο που έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο της ζωής μας και ασφαλώς τις στρατηγικές του μάρκετινγκ. Ότι θεωρούσαμε δεδομένο πλέον δεν ισχύει και πρέπει να προσαρμοστούμε στους νέους κανόνες. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και κυρίως η τεχνολογία, δίνει τη δυνατότητα και στην πελατεία σας να ενημερώνετε άμεσα, για κάθε καινούργιο και καινοτόμο προϊόν ή θεραπεία. Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά, ο ανταγωνισμός επίσης, επομένως το σημαντικότερο όπλο σας είναι να βρίσκεστε πάντα ένα βήμα μπροστά απ’ αυτό που ίσως ήδη γνωρίζει η πελάτισσα σας, είτε γιατί το έχει ακούσει, είτε γιατί το έχει ψάξει μόνη της σε περιοδικά και siteπου δημοσιεύουν άρθρα για την ομορφιά και την υγεία.

Φροντίστε  να είστε πάντα ενήμερη και σωστά εκπαιδευμένη, ώστε να μπορείτε να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες και της πιο απαιτητικής σας πελάτισσας και να είστε σίγουρη ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες οικονομικά περιόδους, θα είναι εξασφαλισμένη η επαγγελματική σας σταδιοδρομία καθώς και η βιωσιμότητα της επιχείρησης σας.

 

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

Είναι γεγονός ότι η εκπαίδευση στις σχολές του κλάδου ομορφιάς και υγείας έχει αναβαθμιστεί και συνεχίζει να αναβαθμίζεται αλλά και οι ταχύτητες των εξελίξεων σ’ αυτούς τους τομείς  είναι τόσο γρήγορες, που η συνεχής ενημέρωση και η μετεκπαίδευση επιβάλλεται αν θέλετε να είστε σωστοί επαγγελματίες!

Είτε λοιπόν βρίσκεστε στην αρχή της καριέρας σας, είτε είστε επαγγελματίας με πολλά χρόνια  εμπειρίας,  η επαγγελματική σας επιτυχία, προϋποθέτει την επίγνωση του πόσο απαραίτητη είναι στην εποχή που ζούμε, η συνεχής εκπαίδευση.

 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ;

Η συμμετοχή σας σε σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι πολύ σημαντική, αλλά υπάρχουν και τις άλλες δυνατότητες που σας προσφέρονται, για να εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας και να αναπτύσσετε τις επαγγελματικές σας ικανότητές. Επωφεληθείτε λοιπόν από όλες και κερδίστε κύρος και εμπιστοσύνη από την πελατεία σας. Η ενημέρωση από περιοδικά του κλάδου είναι μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών, την οποία θα πρέπει επωφεληθείτε. Μετά την ανάγνωση, κρατήστε αρχείο με τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο, ταξινομώντας τα ανάλογα με το θέμα ή κάντε μια περίληψη με τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες, αν δεν θέλετε να καταστρέψετε το περιοδικό! Και στις δύο περιπτώσεις , θα έχετε μια βάση δεδομένων, στην οποία θα ανατρέχετε όταν χρειαστεί. Επίσης η συμμετοχή σας σε συνέδρια, σας δίνει την δυνατότητα να  ενημερωθείτε για τις νέες τεχνικές και μεθόδους, για τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις του επαγγέλματος σας, να έρθετε σ' επαφή με τους προμηθευτές του κλάδου, να παρακολουθήσετε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, καθώς και να ανταλλάξετε απόψεις με τους συναδέλφους σας, ώστε να διευρύνετε περισσότερο τις γνώσεις σας.

Η δημιουργία μιας επαγγελματικής βιβλιοθήκης και ενός ηλεκτρονικού αρχείου είναι μια καλή κίνηση. Το διαδίκτυο σας προσφέρει αναρίθμητες δυνατότητες, εύκολα προσβάσιμες και συνήθως δωρεάν. Μπορείτε να ενημερωθείτε από  εκπαιδευτικά site, blogs, newsletters, e-book, καθώς και από κοινωνικά δίκτυα όπως το facebookκαι το youtube, για να  βρείτε πληροφορίες και να αναπτύξετε τις θεωρητικές σας γνώσεις.

 

Συμβουλές

• Όποια και αν είναι η πηγή των πληροφοριών σας, βεβαιωθείτε ότι είναι πρόσφατη. Τα δεδομένα συνεχώς ανανεώνονται ή αλλάζουν και σεις πρέπει να τα παρακολουθείτε, για να είστε πάντα ενήμερες και να προσφέρετε στις πελάτισσες σας, ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε θεραπεία, περιποίηση και προϊόν!

• Γραφτείτε σε διάφορα newsletters: Των κλαδικών εντύπων, των επαγγελματικών συνδέσμων, των εκπαιδευτικών οργανισμών και των ειδικών σύμβουλων με εξειδίκευση σε τομείς του κλάδου. Έτσι θα λαμβάνετε δωρεάν, έγκυρες και πολύ πρόσφατες πληροφορίες πριν καν τις αναζητήσετε.

• Φροντίστε να επικοινωνείτε συχνά με τους προμηθευτές σας, για να ενημερώνεστε για τις νέες σειρές θεραπειών και προϊόντων καλλωπισμού, μηχανημάτων και κάθε είδος εξοπλισμού που αφορά τον κλάδο σας!

• Το ιδανικό, είναι να αφιερώνετε τουλάχιστον τριάντα λεπτά την ημέρα για να εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας, μέσω των δυνατοτήτων πληροφόρησης που αναφέραμε και να είστε σίγουρη, ότι ο χρόνος που αφιερώνετε στην ενημέρωση είναι πάντα εποικοδομητικός!

 

Πλαίσιο: η επιτυχία σας εξαρτάται από την θέλησή σας να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα.

 

ΠΟΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ;

Οι επαγγελματίες του κλάδου, ενδιαφέρονται κυρίως για την πρακτική εκπαίδευση, η οποία τους επιτρέπει να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις περιποιήσεις τους. Η αλήθεια είναι ότι εμπειρία σ' αυτόν τον τομέα αποτελεί το σημαντικότερο προσόν για τις πελάτισσες τους. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλες σημαντικές παράμετροι, που σας παραθέτουμε και που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας.

 - Οι βασικές γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας και κοσμετολογίας που δίνουν τη ικανότητα στην επαγγελματία να εξηγεί τους λόγους που προτείνει μια θεραπεία ή μια τεχνική. Πέρα από την πρακτική και η θεωρητική κατάρτιση είναι σημαντική γιατί αυξάνει το επαγγελματικό κύρος, με συνέπεια την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των πελατισσών.

- Η εκπαίδευση σε τεχνικές μάρκετινγκ που αφορούν τον τρόπο προσέγγισης της πελάτισσας καθώς και τη σωστή υποδοχή της, τη διερεύνηση και διαχείριση των αναγκών της και τις μικρές λεπτομέρειες που θα την κάνουν να αισθανθεί ξεχωριστή.

- Οι τεχνικές πώλησης υπηρεσιών και προϊόντων, που πρέπει να προσαρμόζονται σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε πελάτισσας.

Αν μπορούσατε να παρακολουθήσετε τις επιτυχημένες επαγγελματίες του χώρου, θα διαπιστώνατε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο! Η σωστή οργάνωση κι ο προγραμματισμός, το ποιοτικό σέρβις, η όμορφη ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει στο χώρο τους, καθώς και οι προσεκτικά επιλεγμένες για κάθε πελάτισσα περιποιήσεις, εξασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση, μια επιτυχημένη και αποδοτική επαγγελματική πορεία!  

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΈΣ  ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Στον κλάδο της ομορφιάς, υπάρχει πληθώρα εκπαιδευτικών οργανισμών και εκπαιδευτών που μπορείτε να απευθυνθείτε για μετεκπαίδευση. Αποφασίστε κατ’ αρχήν, σε ποιόν τομέα του επαγγέλματος σας επιθυμείτε να αποκτήσετε επιπλέον γνώσεις και να τον αναπτύξετε περισσότερο και εφόσον κατασταλάξετε, κάντε μια έρευνα αγοράς. Μπορείτε να συλλέξετε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από έντυπα του κλάδου, αλλά και από συναδέλφους που έχουν παρακολουθήσει  ανάλογα σεμινάρια, και έχουν κατασταλαγμένη άποψη για την ποιότητα της εκπαίδευσης που έλαβαν. Μια επιπλέον παράμετρος είναι και η δαπάνη, η οποία επίσης χρειάζεται επισταμένη έρευνα, γιατί έχουν υπάρξει και περιπτώσεις που το οικονομικό κόστος, υπερβαίνει την εκπαιδευτική αξία του σεμιναρίου. Είναι σημαντικό επομένως να επιλέξετε πολύ προσεκτικά, με γνώμονα τις δικές σας ανάγκες, αλλά και την εμπειρία και τη φήμη του φορέα ή του εκπαιδευτή, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.   

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

 Ο κλάδος που έχετε επιλέξει εξελίσσεται συνεχώς και έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Όσο κι αν η εποχή που διανύουμε έχει αλλάξει πολλά δεδομένα, όσοι δουλεύουν με επαγγελματισμό και εξελίσσονται δεν έχουν λόγο να φοβούνται! Αυξήστε και εξελίξτε τις παροχές σας, επενδύστε στην γνώση και θα βγείτε κερδισμένες! Από τη γνώση δεν έχασε ποτέ κανείς.

 

Αναδημοσίευση από την Γαλλική έκδοση του LNE

SDFD

Read 3314 times
Rate this item
(0 votes)