Published in ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ

ΥΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΟΨΗ: ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΡΑ!

 

Πληροφόρηση:L’OREAL PROFESSIONAL PRODUCTS

Επιμέλεια κειμένου: Δέσποινα Γιαχάκη, BusinessDevelopment

Μπορεί να είστε ο καλύτερος μακιγιέρ, αισθητικός ή κομμωτής του κόσμου ή να έχετε την πιο ταλαντούχα ομάδα, όμως αν ο χώρος σας δεν είναι ελκυστικός και άψογος, μάλλον δεν θα έχετε ποτέ την αναγνώριση που σας αξίζει.

Ο πελάτης (όπως και ο υποψήφιος πελάτης) θα κρίνει εσάς και το χώρο σας από την πρώτη ματιά, ξεκινώντας από τη βιτρίνα και προχωρώντας προς τα μέσα.

Η βιτρίνα, καθώς και ο εσωτερικός χώρος θα πρέπει να απεικονίζουν το χαρακτήρα και τις αξίες της επιχείρησής σας, να αντιπροσωπεύουν την εικόνα και τη φιλοσοφία σας.

Σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, μια ανανέωση είναι ευπρόσδεκτη από όλους, συνεργάτες και πελάτες, γιατί αλλάζει θετικά την ψυχολογία και κυρίως γιατί δηλώνει ότι η επιχείρηση είναι υγιής  κι ότι υπάρχει  ενδιαφέρον για το μέλλον της! Αυτό βοηθά στο να κερδίσετε την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση των πελατών σας και  να ξεχωρίζετε από το σύνολο.

Μια ανακαίνιση δεν είναι απαραίτητα συνώνυμη μεγάλων εξόδων και υπερβολών. Το μεγαλύτερο δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο!!!

Το σημαντικό είναι να χτίσετε την εικόνα εκείνη που ταιριάζει στη φιλοσοφία σας και που θα κάνει τους πελάτες σας να αισθανθούν άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο σας.

ΤΟ ΣΤΥΛ

Για να βρείτε το στυλ που σας ταιριάζει, θα πρέπει να αναρωτηθείτε :

§  Τι εικόνα θέλω να δώσω στους πελάτες μου

§  Ποιο είναι το περιβάλλον που ταιριάζει περισσότερο σε αυτή την εικόνα

§  Τι συναισθήματα γεννά αυτός ο χώρος

§  Τι με κάνει να νιώθω καλά στο χώρο εργασίας μου

§  Τι θέλω να αντανακλά αυτός ο χώρος σε θέματα ποιότητας και υπηρεσιών

 

Ο ΧΩΡΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Η επίσκεψη στο κομμωτήριο ήταν κάποτε μια αναγκαιότητα, σήμερα είναι μια απόλαυση! Οι επισκέψεις δεν είναι πλέον τακτικές και κάθε μία είναι ευκαιρία για χαλάρωση, ευχαρίστηση, απαλλαγή από την καθημερινότητα και τα βάρη της.

Το κομμωτήριο και οι άλλοι χώροι ομορφιάς είναι μια φυγή από την πραγματικότητα, όπου η πελάτισσα μπορεί να πάρει πληροφορίες και προτάσεις για τις νέες τάσεις της μόδας, αλλά και να χαλαρώσει και να αφεθεί στο “pampering”.

Δημιουργήστε χώρους “prive” και κάνετε ότι μπορείτε για να αισθάνονται οι πελάτες σας άνετα.

Διατηρήστε το χώρο σας καθαρό και τακτοποιημένο : η καθαριότητα και η αισθητική του οποιουδήποτε χώρου του κομμωτηρίου μπορεί να θεωρηθεί ως η αντανάκλαση του επιπέδου της εργασίας σας στο σύνολό της.

Τολμήστε να είστε διαφορετικοί από τους ανταγωνιστές σας και να ξεχωρίζετε από το πλήθος.

Αλλάξτε το περιβάλλον εποχικά, ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για το χρώμα των τοίχων ή των μαξιλαριών, για να δημιουργήσετε μια νέα εμπειρία κάθε φορά που θα σας επισκεφθεί ένας πελάτης σας.

Δημιουργήστε ένα ειδικό χώρο για την υπηρεσία βαφής, όπου οι πελάτες μπορούν να καθίσουν και να χαλαρώσουν.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Δώστε στον πελάτη σας νέες και επίκαιρες εικόνες, μιλήστε του για νέες προτάσεις, μενού υπηρεσιών και collection, δείξτε του τα σχετικά χρωματολόγια και albumsμέσα από ένα ipad. Βάλτε την τεχνολογία στην καθημερινότητά σας.

Προσφέρετε αναψυκτικά και ροφήματα διαφορετικά ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Αλλάζετε τα μενού σας, ώστε να έχετε πάντα κάτι καινούριο να προτείνετε.

Χρησιμοποιήστε το χώρο του βαφείου, την ειδική θέση εργασίας ή το colorbarγια μια ολοκληρωμένη διάγνωση και πρόταση.

Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για επαγγέλματα υγείας και ομορφιάς, και ο χώρος σας πρέπει να αποπνέει ξεκάθαρα αυτό το μήνυμα.

Οπλιστείτε λοιπόν με κουράγιο και όρεξη, μελετήστε σωστά το χώρο σας και τις προοπτικές αναδιαμόρφωσής του, και φύγαμε για “lifting”, ώστε να υποδεχτούμε το φθινόπωρο με άλλη, ανανεωμένη διάθεση.

 

ΔέσποιναΓιαχάκη

Business Development

L’OREAL PROFESSIONAL PRODUCTS

 

Read 2486 times
Rate this item
(0 votes)