Published in ΜΑΣΣΑΖ - SPA

Αγάτσου: η τέχνη της θεραπείας

Το αγάτσου είναι συμπληρωματική θεραπεία κάθαρσης, ευθυγράμμισης, επαναφόρτισης και εξισορρόπησης, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της ικανότητας αυτοίασης του οργανισμού, τη σωματική και ψυχική ευεξία.

Το αγάτσου «γεννήθηκε» από τη Μαρία Σαρλέ, βελγίδα θεραπεύτρια που έζησε στην Ελλάδα 38 χρόνια και πρώτη εφάρμοσε το σιάτσου στη χώρα μας. Eίναι η κορύφωση της εμπειρίας της στη θεραπευτική τέχνη και πριν επιστρέψει στο Βέλγιο μας άφησε κληρονομιά το δικαίωμα συνέχισης της διδασκαλίας του κύκλου σεμιναρίων αγάτσου.

Eίναι η μετάδοση θετικής ενέργειας μέσω του αγγίγματος σε σημεία βελονισμού στο σώμα, σε συνδυασμό με άλλες εναλλακτικές τεχνικές: σιάτσου, ρεφλεξολογία, κρανιοϊερά, κρυσταλλοθεραπεία, ηχοθεραπεία, χρωματοθεραπεία, μοναδικά κάθε φορά, ανάλογα την ιδιοσυγκρασία και τις ανάγκες του ασθενή.

 Ο στόχος είναι να βοηθηθεί το άτομο και στα τρία επίπεδα: σώμα, ψυχή και πνεύμα.

«Όταν η ψυχή πάσχει, αυτό αποτυπώνεται στο σώμα. Κι όταν το σώμα πάσχει, αυτό αποτυπώνεται στην ψυχή».

 

Αγάτσου = αγάπη+σιάτσου

Τοσιάτσου είναι μια τέχνη θεραπευτικής αγωγής υγείας που βασίζεται στο γιν και το γιανγκ, τη ροή της ενέργειας στο σώμα και τους μεσημβρινούς του. Το σιάτσου είναι μια μέθοδος που στοχεύει στη διασφάλιση και τη βελτίωση της σωματικής και της ψυχικής ευεξίας.

Προσφέρει μεγάλη βοήθεια σαν  προληπτική ή συμπληρωματική θεραπεία και επιτρέπει στο σώμα να χρησιμοποιήσει τις φυσικές του πηγές ενέργειας. Αυτή η πανάρχαια σοφία, υλοποιημένη από τους χειρισμούς του σιάτσου και συνδυασμένη με άλλους θεραπευτικούς δρόμους, οδηγεί στην εναρμόνιση και την ευεξία.

Η μεταμορφωτική δύναμη των κρυστάλλων και οι θεραπευτικές δονήσεις της φωνής  συνοδεύουν και ενισχύουν τη θεραπευτική επίδραση των τεχνικών, πάντα μέσα από την τέχνη της επαφής.

 Το θεραπευτικό άγγιγμα είναι βαθιά ανθρώπινη εμπειρία, διάλογος, συνάντηση μεταξύ δύο ατόμων, όπου, όταν υπάρχει θετική ανταλλαγή ενέργειας, λαμβάνει μέρος η θεραπεία.

«Θεραπεία είναι το δικό μου θεϊκό στοιχείο να ενώνεται με το θεϊκό στοιχείο του άλλου και με το θεϊκό στοιχείο στο Σύμπαν.»

Μαρία Σαρλέ

 

 Οι κρύσταλλοι, ως θεραπευτικό μέσο, τονώνουν τον άνθρωπο ενεργειακά, ενδυναμώνουν τη σκέψη του και επηρεάζουν την ψυχική του διάθεση, επαναφέροντάς τον σε αρμονία. Οι κρύσταλλοι και οι λίθοι γενικότερα, έχοντας τη φυσική ικανότητα να δέχονται, να ενσωματώνουν, να προβάλλουν, να εκπέμπουν, να διαθλούν και να αντανακλούν φως, το οποίο είναι η ανώτερη μορφή ενέργειας στο φυσικό σύμπαν. Καθώς λειτουργούν ως μετασχηματιστές στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μας και εφόσον δονούνται σε υψηλότερη συχνότητα, έλκουν και ευθυγραμμίζουν τη δική μας. Συνεργάζονται μαζί μας για την αρμονία, ισορροπία και γαλήνη του φυσικού και ενεργειακού σώματος.

Η δύναμη του ήχου επιδρά άμεσα στο σώμα και την αύρα, και μέσα από λυτρωτικές δονήσεις οδηγεί στην πλήρη εναρμόνιση, κάθαρση και επαναφόρτιση του οργανισμού. Ορισμένες υψηλές συχνότητες ήχων επιδρούν στον άνθρωπο σαν παυσίπονα.

 Η φωνή επικοινωνεί άμεσα με τις υποσυνείδητες περιοχές του μυαλού και της ψυχής μας, και έχει την ικανότητα να μας εναρμονίζει μέσω του συντονισμού των αρμονικών, οι ηχογαβάθες και τα tuningforksξυπνούν την κυτταρική μνήμη και μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότερο το παρόν. Ήχο δεν παράγει μόνο η φωνή μας, αλλά όλα τα ζωτικά μας όργανα, όπως η καρδιά, το συκώτι, η αναπνοή, το πεπτικό σύστημα. Η ασθένεια προκύπτει όταν τα διάφορα είδη ενέργειας που σχετίζονται με το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα δονούνται σε λανθασμένες συχνότητες, καθώς υπάρχει ένας συγκεκριμένος ηχητικός τόνος που αντιστοιχεί σε κάθε περιοχή του σώματος.

Το σύστημα που εφαρμόζεται λέγεται psychophonie και το δημιούργησε η MarieLoiseAucher, μετά από έρευνα μαζί με τον Tomatis. Οι ήχοι επιδρούν στα ενεργειακά κέντρα. Οι ήχοι όπως και τα χρώματα, που είναι και αυτά δονήσεις, επιδρούν  στα τσάκρας, ανοίγουν τα μπλοκαρίσματά τους και βοηθούν τα όργανα που αντιστοιχούν σε κάθε τσάκρα να λειτουργήσουν καλύτερα. Οι χαμηλότερες νότες έχουν σχέση με το υποσυνείδητο, οι μεσαίες με το συναίσθημα και οι υψηλότερες με το πνεύμα.

 

Το αγάτσου προσφέρει μεγάλη βοήθεια σαν  προληπτική ή συμπληρωματική θεραπεία και επιτρέπει στο σώμα να χρησιμοποιήσει τις δικές του πηγές ενέργειας.  Οι τεχνικές που εφαρμόζονται επιλέγονται προσεκτικά κάθε φορά και στοχεύουν στο να διορθώσουν τις συγκεκριμένες ανισορροπίες ή δυσλειτουργίες του οργανισμού. Η συσσώρευση εντάσεων και η κόπωση είναι αιτία, μακροπρόθεσμα, σοβαρών ασθενειών.

Συχνά, σωματικές διαταραχές ή θέματα αισθητικής είναι το αποτέλεσμα μιας ενεργειακής δυσλειτουργίας.

Τα θεραπευτικά αποτελέσματα του αγάτσου επισημαίνονται κυρίως σε ψυχοσωματικές διαταραχές,  πονοκεφάλους, νευρική κατάπτωση,  αϋπνία,  κακή πέψη,  έντονο στρες, σε τοπικές ή χρόνιες δυσλειτουργίες.

Βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, και στην ενίσχυση των ενδοκρινικών λειτουργιών. Επιδρά στο νευροφυτικό και ανοσοποιητικό σύστημα, και γι’ αυτό προσφέρει βαθιά χαλάρωση σε όλο το σώμα και το αίσθημα ξεκούρασης και αναζωογόνησης. Καλύτερος ύπνος και λιγότερο άγχος είναι τα πρώτα οφέλη. Η αισθητική φροντίδα αγάτσου για το πρόσωπο είναι ολιστική θεραπεία για όλο τον οργανισμό.

 

Η συσσώρευση εντάσεων είναι αιτία, μακροπρόθεσμα, σοβαρών ασθενειών. Αδειάζοντας το σώμα από τις όποιες εντάσεις, είναι ελεύθερο να γεμίσει με τη δική του αλήθεια, τη δική του υγεία, τη δική του αρμονία, να ξαναβρεί την εσωτερική του ομορφιά. Κάθε συνεδρία είναι ένα ταξίδι στο «μαζί», μέσα στη θάλασσα της αγάπης. Ο συνδυασμός της δυτικής γνώσης με τη σοφία της ανατολής μέσα από βιωματικά μασάζ και τη θεραπευτική επίδραση από τα αιθέρια έλαια, τα χρώματα, τους ήχους και τους ημιπολύτιμους λίθους, καθιστά μοναδικό αυτό το ταξίδι.

Το αγάτσου είναι δύσκολο να περιγραφεί, περισσότερο βιώνεται. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω σαν συνάντηση με την ιερότητα και την ενότητα της ύπαρξής μας.

Μια ευκαιρία αγγίγματος με το είναι μας... αν αφεθούμε... αν εμπιστευτούμε... αν ακούσουμε... εμάς. Υπάρχει πολλή ομορφιά μέσα μας. Το ΕΙΝΑΙ υπάρχει πάντα εκεί και περιμένει να ενωθεί με το ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ. Ο δρόμος της μετουσίωσης της εναρμόνισης, της γαλήνης μπορεί να περπατηθεί, αρκεί να έχουμε αποφασίσει να τον διαβούμε.

Το σώμα γνωρίζει, η ψυχή ακούει, το πνεύμα ζει. ( σαν ένθετος τίτλος)Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

 

Σεμινάρια και σκοπιμότητα

Ο κύκλος των σεμιναρίων αγάτσου είναι ένας δρόμος τεχνικής και αγάπης για

την ανακάλυψη των δυνατοτήτων της ανταλλαγής στην εμπειρία της επαφής. Συνεργούμε με τα φυσικά μέσα της δημιουργίας για την ανακύκλωση, μετουσίωση   εξύψωση και ένωσή της με το ΟΛΟΝ. Η αρχή του αγάτσου είναι πως για τον καθένα μας ταιριάζει διαφορετική προσέγγιση τεχνικών και στρατηγική θεραπείας. Έτσι, ο θεραπευτής πρέπει να έχει πλατιά δυνατότητα θεραπευτικών τεχνικών μαζί με προσωπική καλλιέργεια και εξέλιξη, για να πράττει συνειδητά την επιλογή του. Όπως λέει η Μαρία Σαρλέ: «Δεν είναι η τεχνική το παν, αλλά ο άνθρωπος που είναι πίσω από την τεχνική».
Τα σεμινάρια αγάτσου έχουν σκοπό να φέρουν καινούργιο φως στην ιδέα της θεραπείας.
Είναι μια νέα προσέγγιση προς τον πάσχοντα γι’ αυτούς που ήδη δουλεύουν επαγγελματικά σαν θεραπευτές και ένα πρώτο και ουσιαστικό άνοιγμα για τους ερασιτέχνες που θα τους επιτρέψει να βοηθήσουν τους δικούς τους ανθρώπους.Στόχος των σεμιναρίων είναι να διαθέτει ο θεραπευτής ένα φάσμα δυνατοτήτων ανάλογα με το πρόβλημα και την ιδιοσυγκρασία κάθε ασθενή. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν συνοπτικά τις διάφορες τεχνικές για να μπορέσουν ενδεχόμενα να συνεχίσουν μετά την ειδίκευση σε μια σχολή εναλλακτικών θεραπειών.

 

«Το κίνητρο για να μάθουμε θεραπευτικές τεχνικές πρέπει να είναι η αγάπη, αλλιώς η τεχνική θα μείνει άχρηστο εργαλείο, χωρίς ενέργεια, χωρίς δύναμη, χωρίς έμπνευση, χωρίς διαίσθηση, χωρίς αποτέλεσμα. Η τεχνική είναι το εργαλείο μας.

Η αγάπη τη μεταμορφώνει σε τέχνη. Η θεραπεία είναι τελετουργική πράξη, όπου πλησιάζουμε με δέος το θείο κομμάτι του άλλου.»

Μαρία Σαρλέ-   Αντιγόνη Τσεγγελή

σιάτσου-αγάτσου

ηχοθεραπεία-κρυσταλλοθεραπεία

ειδικός εφαρμογών ολιστικής αισθητικής-ρεζουβάνς

ατομικές συνεδρίες

σεμινάρια

εξουσιοδοτημένη εκπαιδεύτρια αγάτσου www.agatsou.gr/antigoni

Read 2903 times
Rate this item
(1 Vote)