Published in ΜΑΣΣΑΖ - SPA

ΤΟ TAICHI ΜΑΣΑΖ ΤΗΣ ΠΛΑΤΗΣ

 

Το taichiμασάζ της πλάτης είναι μια εξ ολοκλήρου πρωτότυπη δημιουργία. Η κωδικοποιημένη, εκπληκτική κίνηση των χεριών, θυμίζει το «taichichuan», μια κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία συνδέεται με την ενεργό κίνηση των χεριών και βασίστηκε στη διπλή πολικότητα του Yinκαι του Yang.

Το taichiμασάζ πλάτης γεννήθηκε από την έμπνευση ενός χαρισματικού ανθρώπου, του NicolasMedina. Ο ίδιος, αν και βιομηχανικός σχεδιαστής κατ’ επάγγελμα, ήταν παθιασμένος από μικρό παιδί με τις πολεμικές τέχνες. Διδάχθηκε τζούντο, καράτε Shotokanκαι Shorinji, taichichuan, aikido, Kendoκαι Kobudo.

Σε αρκετά νέα ηλικία προσβλήθηκε από μια γονιδιακή ασθένεια, η οποία ονομάζεται μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, και δεν μπορούσε πλέον να εξασκεί το επάγγελμά του, λόγω προβλημάτων όρασης.

Επειδή τον έλκυαν πάντα οι πολεμικές τέχνες και η ομορφιά της κίνησης των χεριώνμε την ευρεία έννοια, καθώς και οι προσωπικές σχέσεις, αποφάσισε να προσανατολιστεί προς την εκμάθηση των μασάζ της ευεξίας. Επιλέγει, λοιπόν, να εκπαιδευτεί στην Ακαδημία Μασάζ στο Παρίσι, τη μόνη σχολή που δέχεται άτομα με ανεπαρκή όραση στα διδακτικά της προγράμματα επιμόρφωσης, σε τεχνικές της ευεξίας. Μαθαίνει εκεί τις τεχνικές και τις βάσεις της τέχνης του αγγίγματος, σε επίπεδο δεξιότητας και δεοντολογίας. Τον Ιούνιο του 2010, στις τελικές εξετάσεις, παρουσιάζει για πρώτη φορά την πρωτότυπη δημιουργία του: το υπέροχο taichiμασάζ πλάτης.

Σήμερα, μετά τις εξαιρετικές κριτικές που δέχτηκε στην πρώτη παρουσίαση και έχοντας τελειοποιήσει τις τεχνικές αυτού του ιδιαίτερου μασάζ, συνεργάζεται με διάφορα spaτης Γαλλίας, εκπαιδεύοντας το προσωπικό τους στη μοναδική αυτή μέθοδο και συγχρόνως το εφαρμόζει ως ανεξάρτητος θεραπευτής στον δικό του χώρο.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΑΣΑΖ TAICHI

Αυτό το μασάζ εμπνέεται από το taichichuan. Όπως αναφέραμε, πρόκειται για κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία βασίζεται στη διπλή πολικότητα του Yinκαι του Yangκαι προϋποθέτει ειδική, κωδικοποιημένη κίνηση των χεριών.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μασάζ, που βασίζεται στην αρμονία, όλες οι συνδεόμενες κινήσεις είναι κυκλικές, απαλές και αργές, με σκοπό να αναιρεθούν διαδοχικά όλες οι βαθύτερες εντάσεις και να επιτραπεί η επίγνωση του σώματος στο σύνολό του.

 

Τα ψυχολογικά του αποτελέσματα

Αυτή η εξαιρετική και σύντομη διαδικασία του ενός εικοσάλεπτου αποδίδει ιδιαιτέρως στη χαλάρωση του πάνω μέρους του κορμού, στοχεύοντας στην καταστολή του στρες και των εντάσεων που βρίσκονται στο ύψος της πλάτης και των ώμων, ευνοώντας την καλύτερη κυκλοφορία της ζωτικής ενέργειας: το T’Chiή το Ki.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ taichiείναι αρκετά άμεσες και διαρκούν.

Αυτή η τεχνική πραγματοποιείται σε ηρεμία και γαλήνη.

 

 

Τα απαραίτητα για την πρακτική του

Αυτό το μασάζ είναι προσιτό στο μεγαλύτερο αριθμό των αισθητικών, διότι μια μέση φυσική κατάσταση αρκεί για να το εκτελέσει κάποιος. Εντούτοις, η καλή ισορροπία, η τέλεια σταθερότητα στο έδαφος και η ευελιξία είναι απαραίτητες.

Η στάση που πρέπει να έχει ο θεραπευτής κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του μασάζ προέρχεται από την πολεμική τέχνη στην οποία στηρίζεται (taichichuan) και πρέπει να έχει εκπαιδευτεί σε αυτήν, πριν προσεγγίσει τη διαδικασία του μασάζ. Τα πόδια λυγισμένα «σαν αναβάτης», το σώμα ίσιο, τα χέρια στρογγυλεμένα, το σύνολο σταθερό, αλλά χαλαρωμένο.

Επιπλέον, είναι απαραίτητη η γαλήνη και η θετική πρόθεση κατά τη διάρκεια του μασάζ, για να είναι ουσιαστικό το αποτέλεσμα.

Η εφαρμογή της μεθόδου στην καμπίνα θα ήταν ιδανικό να συνοδεύεται από μια ωραία μουσική φενγκ σούι, που θα βοηθούσε στη χαλάρωση και στην ευχαρίστηση των πελατών σας.

Η σύντομη διάρκεια αυτής της διαδικασίας των περίπου είκοσι λεπτών, καθώς και η δουλειά της έντονης χαλάρωσης σε όλη την περιοχή της πλάτης, όπου εντοπίζονται οι νευρικές εντάσεις και το στρες, έχουν άμεση αποτελεσματικότητα και αυτό έχει ως συνέπεια τη μεγαλύτερη ζήτηση από πλευράς των πελατών των ινστιτούτων και των σπα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Μετά τη διαδικασία είκοσι λεπτών εφαρμογής του taichiμασάζ, όλη η περιοχή της πλάτης και των ώμων είναι απόλυτα χαλαρωμένη και οι νευρικές εντάσεις έχουν μαλακώσει. Επιπρόσθετα, η κίνηση των χεριών του taichiστον αέρα είναι πολύ αισθητική, κατευναστική να τη βλέπεις, αλλά κυρίως χαλαρωτική τόσο στο να δέχεται και όσο στο να δίνει.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ TAICHIΜΑΣΑΖ

Δουλεύουμε από πλάγια θέση

Τοποθετηθείτε δίπλα από το κρεβάτι του μασάζ.

1.    Χαιρετισμός taichiθέσης του θεραπευτή, κάθετα στην πελάτισσα, η οποία βρίσκεται σε επίπεδη στάση πάνω στο κρεβάτι.

2.    Ανάκτηση επαφής με τοποθέτηση των χεριών επίπεδα στην πλάτη.

3.    Τριβές στα πλευρά, κινήστε τα χέρια επίπεδα (Χ 3).

4.    Το ίδιο, από την αντίθετη πλευρά (Χ 3).

5.    Πίεση με το κάτω μέρος του ενός χεριού, το οποίο στηρίζεται από το άλλο χέρι, κατά μήκος ενός παρασπονδυλικού μυ με επαναφορά. Το ίδιο από την άλλη πλευρά.

6.    Τριβές με επιστροφή, με τα δυο σας χέρια παράλληλα, κατά μήκος των παρασπονδυλικών μυών (Χ 3).

7-8. Λυγίστε το αριστερό σας πόδι και με εγκάρσιο τον δεξιό πήχη και την παλάμη σε μορφή γροθιάς, πραγματοποιήστε μια υποδοχή στην πλευρά και γλιστρήστε από τον ώμο της πελάτισσάς σας μέχρι το ιερό οστό.

9. Έπειτα, τοποθετήστε το δεξί σας πόδι προς το ιερό οστό της πελάτισσάς σας. Πραγματοποιήστε εγκάρσιο γλίστρημα με τον αριστερό σας πήχη (σε μορφή γροθιάς) πάνω στο ιερό οστό και ξανανεβείτε με πίεση γλιστρήματος μέχρι τους ώμους (όλο Χ 2).

10-11. Γλιστρήματα εναλλάξ των χεριών, επίπεδα σε κάθε μήκος του χεριού.

12. Τεντώστε το χέρι της πελάτισσάς σας κάθετα στο σώμα, κρατήστε το με το ένα χέρι σας και με την παλάμη του άλλου χεριού γλιστρήστε κατά μήκος του μπράτσου (πάνω-κάτω). Τα πόδια σας λυγισμένα με φορά προς το κεφάλι της πελάτισσας.

13. Ο θεραπευτής στην ίδια θέση πραγματοποιεί τράβηγμα του μπράτσου με το ένα χέρι, ενώ το άλλο είναι τοποθετημένο στα πλευρά, στο ύψος της μασχάλης (Χ 3).

14. Τράβηγμα του χεριού προς τα πάνω με το ένα χέρι (πρέπει να βρίσκεστε σε κάθετη θέση, σε σχέση με το σώμα της πελάτισσάς σας) και γλιστρήστε με το άλλο χέρι κατά μήκος του μπράτσου.

15. Συνεχίστε με γλίστρημα του χεριού και προς τα πλευρά. Η κίνηση αυτή εφαρμόζεται με φορά πάνω-κάτω (Χ 3).

16. Γλιστρήματα στο εσωτερικό μέρος του μπράτσου, με θέση του θεραπευτή κάθετη σε σχέση με το σώμα της πελάτισσας. Τελειώνοντας επαναφέρετε το χέρι της κατά μήκος του σώματος.

 

Δουλεύουμε στο κεφάλι

Τοποθετηθείτε αργά κρατώντας πάντα την επαφή και σκεφτόμενη την κίνηση του taichi.

17. Διπλό άνοιγμα με τους δυο σας πήχεις σε όλη την πλάτη, εναλλάξ (Χ 2).

18. Με τα ακροδάχτυλα τοποθετημένα πάνω στην πλάτη, ανεβείτε από το ιερό οστό μέχρι τις ωμοπλάτες.

19. Κατεβείτε με τις παλάμες παράλληλα, γλιστρώντας, μιμούμενη την κίνηση του φιδιού, προς το ιερό οστό ( Χ 2).

20. Επαναλάβετε την κίνηση, ανεβαίνοντας από το ιερό οστό μέχρι τις ωμοπλάτες ( Χ 2).

21. Κύκλοι και στις δύο ωμοπλάτες με τα χέρια επίπεδα.

22. Μεγάλα γλιστρήματα πάνω στον αυχένα και τον λαιμό.

23. Με το δεξιό πήχη τριβές στους μυς του αυχένα και στον στερνο-μαστοειδή μυ αριστερά.

24. Επαναλάβετε την κίνηση δεξιά, με τον αριστερό σας πήχη, κρατώντας το άλλο χέρι σε επαφή με τον αντίθετο ώμο ( Χ 2).

25. Επαναλάβετε την κίνηση με τριβές και από τους δυο σας πήχεις, στους τραπεζοειδείς και στον στερνο-μαστοειδή μυ ταυτόχρονα (Χ 3).

26. Παραλλαγή με τα δυο σας χέρια σταυρωτά.

27. Κύκλους, με τις δύο παλάμες πάνω στις δύο ωμοπλάτες.

28. Επιστροφή με γλιστρήματα πάνω στους τραπεζοειδείς και στον λαιμό.

29. Τοποθέτηση των χεριών στο κεφάλι με τη δύναμη της ενέργειας.

30. Διακόψτε την επαφή με ένα ενεργητικό καθάρισμα και τελειώστε με έναν χαιρετισμό taichi.

Read 6377 times
Rate this item
(0 votes)