Published in ΜΑΣΣΑΖ - SPA

ΤΟ ΜΠΑΛΙΝΕΖΙΚΟ ΜΑΣΑΖ PIJATBALI

Από τη SophieMEYER,

 αισθητικό

 

Ανακαλύψετε ένα υπέροχο έθνικ μασάζ, το μπαλινέζικο pijatbali. Παραδοσιακό ινδονησιακό τελετουργικό ευεξίας, προερχόμενο από το mandilulur, εφαρμόζεται σε όλα τα σπα του Μπάλι. Το pijatbaliεναλλάσσει τις χαλαρωτικές κινήσεις με πιο τονικές, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα χαλάρωση και τόνωση. Η παλέτα των τεχνικών που χρησιμοποιούνται αποτελείται από μαλάξεις, χρήση ελαίων, πιέσεις με τα δάχτυλα και τους πήχεις, τριβές, χτυπήματα, απαλά τεντώματα. Για να γνωρίσουμε όλες τις αποχρώσεις και όλες τις δυνατότητες του μπαλινέζικου μασάζ, απευθυνθήκαμε σε μια πρακτικό από την Ινδονησία, την RuthIndiathi.

 

Η RuthIndiathiγνωρίζει πολύ καλά τα είδη των μπαλινέζικων μασάζ, από τα πιο σπάνια ώς τα πιο γνωστά. Κατάγεται από την Ινδονησία και έζησε μεταξύ Ιάβας και Μπάλι για 23 χρόνια. Ξεκίνησε από τα 17 της, και σήμερα, έχοντας περάσει από τα πολυτελή σπα του Μπάλι, βρίσκεται στο Παρίσι, στο κέντρο ομορφιάς MarcAntoine.

Μας πρότεινε, λοιπόν, να την επισκεφθούμε στον χώρο που εργάζεται και να ανακαλύψουμε τα διάφορα μπαλινέζικα τελετουργικά που εφαρμόζει!

-       Για την ευεξία του σώματος: το αυθεντικό pijatbali, το pijatjavaμε βιολογικό κερί (φτιαγμένο στο σπίτι) με λουλούδια από το Μπάλι, το αδυνατιστικό μπαλινέζικο, το luluranjavanaisμε μπαχαρικά, μπαλινέζικες γάζες με μπαχαρικά.

-        για την ευεξία του δέρματος του κεφαλιού και του προσώπου: ακαταμάχητο μπαλινέζικο HairSpa(pijatkepala), μπάνιο ευεξίας του δέρματος του κεφαλιού, μπαλινέζικο λίφτινγκ.

-       για την ευεξία της γάμπας και των ποδιών: pijatkakiτης γάμπας, μπαλινέζικη ρεφλεξολογία με αιθέρια έλαια.

Καθώς η RuthIndiathiανήκει στους ανθρώπους που είναι πάντα διαθέσιμοι και που δεν σταματούν ποτέ να δουλεύουν, μυεί τους μαθητές της και τους μεταδίδει με ακρίβεια, λεπτότητα και απλότητα τον πλούτο και την πολυπλοκότητα των μπαλινέζικων μασάζ. Έτσι, εισήγαγε στις μεγαλύτερες παριζιάνικες σχολές αισθητικής και spatherapist, καθώς και σε σχολές σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, την εκπαίδευση για τα μπαλινέζικα μασάζ, μεταδίδοντας τα μυστικά της γνώσης της και την πείρα της.

 

ΤΟ ΜΠΑΛΙΝΕΖΙΚΟ ΜΑΣΑΖ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ ΣΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ

Το μπαλινέζικο μασάζ το επιθυμούν, το προτιμούν, όλος ο κόσμος μιλάει γι’ αυτό, αλλά πολύ λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν σε βάθος την ποιότητά του. Γιατί τις περισσότερες φορές οι θεραπευτές δανείζονται μεθόδους, με κίνδυνο να θεωρηθεί σαν ένα κοκτέιλ, λίγο απ’ όλα. Λίγο ταϊλανδέζικο, λίγο σουηδικό, λίγο ινδικό και λίγο κινέζικο. Ασφαλώς και δεν ισχύει αυτό. Αντιθέτως, χρειάζεται εξειδίκευση, διότι είναι ένα μασάζ που ομαδοποιεί τις χειρονομίες του κλασικού μασάζ, των πιέσεων, της ρεφλεξολογίας, της αρωματοθεραπείας.

Για να συνειδητοποιήσουμε την πολυπλοκότητα των κινήσεων και τις επιρροές που έχει δεχθεί, θα πρέπει να ανατρέξουμε στην ιστορία του Μπάλι και της Ιάβας. Γη μεταναστών, έντονων εμπορικών συναλλαγών, γη των μπαχαρικών, της πολιτιστικής ακτινοβολίας, της γόνιμης γης, με πλούσια ηφαιστειακή βλάστηση. Στο πέρασμα των αιώνων, σε αυτό το σταυροδρόμι των πολιτισμών, το μπαλινέζικο μασάζ εμπλουτίστηκε από άλλες παραδοσιακές μεθόδους (ινδική, κινέζικη), οι οποίες μεταδόθηκαν από τους ιθαγενείς και συγκλίνοντας δημιούργησαν μια νέα ξεχωριστή μέθοδο.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΠΑΛΙΝΕΖΙΚΟΥ ΜΑΣΑΖ

Το μπαλινέζικο μασάζ εφαρμόζεται το σύνολο του σώματος, με μακριές και βαθιές μαλάξεις και τοπικούς χειρισμούς, που σταματούν για λίγο σε κάθε ζώνη, από τα πόδια μέχρι το κεφάλι.

Προερχόμενο από το mandilulur, αυτό το παραδοσιακό τελετουργικό της ινδονησιακής ευεξίας, το pijatbali, εναλλάσσει αρμονικά κινήσεις απαλές και κινήσεις πιο τονωτικές, για να λάβετε ένα αποτέλεσμα ταυτόχρονα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό. Οι διάφορες τεχνικές που εκτελούνται, αποτελούνται από μαλάξεις, επαφές, πιέσεις με τα δάχτυλα και τους πήχεις, τριβές, χτυπήματα, απαλά τραβήγματα.

Αρκετές από τις παραδοσιακές ινδονήσιες θεραπεύτριες ανήκουν σήμερα στον μοντέρνο κόσμο των σπα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πρόκειται παράλληλα και για πνευματική ανάκαμψη, καθώς ο συνδυασμός αρχαίων φυσικών και πνευματικών θεραπειών μάς επιτρέπει να φτάσουμε σε μια ολοκληρωμένη χαλάρωση του σώματος και του πνεύματος. Για ορισμένες από αυτές τις περιποιήσεις πρέπει να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και απόλυτης γαλήνης, καθώς και αυτοσυγκέντρωσης, ώστε ο πελάτης να χαλαρώσει στο μάξιμουμ και να προσεγγίσει και εκείνος τις εσωτερικές του αλήθειες.

Στο απόγειο της χαλάρωσης, τα αρώματα, τα χρώματα και οι υφές κάποιων λουλουδιών και οι ιστοί επηρεάζουν και τροποποιούν τις ανθρώπινες αισθήσεις σε βάθος.

Όλη η τέχνη του πρακτικού ευεξίας είναι να μπορέσουμε να το προσαρμόσουμε στις ανάγκες κάθε πελάτη σας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα  ενδώσει αμέσως στη μαγεία του, είτε το εφαρμόζει γιατί επιθυμεί να χαλαρώσει και να ανακουφίσει τις εντάσεις και το στρες της καθημερινής ζωής, είτε για αισθητικούς λόγους.

Ας αντιμετωπίσουμε, λοιπόν, τα μπαλινέζικα μασάζ με την προσοχή που τους οφείλουμε και ας προσέχουμε τις απομιμήσεις!

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η RuthIndiathiσάς καλεί να ανακαλύψετε κάποια από τα μυστικά του μπαλινέζικου μασάζ pijatbali.

Παραδοσιακά, το μπαλινέζικο μασάζ εξασκείται με φυσικά φυτικά έλαια (καρύδα, σόγια, τζότζομπα, αλόε βέρα, μονόι, ή σουσάμι), στα οποία προσθέτουμε σπάνια αιθέρια έλαια που βγαίνουν από λουλούδια του Μπάλι: κεμπάκα, φρανζιπανιέ (εξωτικός θάμνος), γιασεμί, τριαντάφυλλο, τουμπερόζα (βασίλισσα της νύχτας), κανάνγκα (ποικιλία του ιλάνγκ ιλάνγκ). Αυτά τα λουλούδια, κυρίως το φρανζιπανιέ, το τριαντάφυλλο, το κανάνγκα, μπορούν να μεταβάλλουν σε βάθος τις αισθήσεις.

Εδώ η Ruthχρησιμοποιεί ένα λάδι κόκκου σταφυλιών ή τον πυρήνα του βερίκοκου, μαζί με αιθέρια έλαια του φρανζιπανιέ, του ιλάνγκ ιλάνγκ και του τριαντάφυλλου.

 

Δουλειά στην πίσω πλευρά

1.        Ανάκτηση επαφής

2.        Μάλαξη του ποδιού με τους δυο αντίχειρες

3.        Μασάζ στην αχίλλειο πτέρνα

4.        Εναλλάξ μασάζ στη γάμπα

5.        Μασάζ με τους δυο αντίχειρές σας στη γάμπα και στον μηρό.

6.        Μασάζ με τους πήχεις σας

7.        Μάλαξη στη γάμπα

8.        Μέθοδος τεντώματος με το λύγισμα του γονάτου

9.        Χτύπημα με τις γροθιές στην πίσω πλευρά του μηρού

10.    Βαθιά μάλαξη της πλάτης

11.    Μασάζ της πλάτης με τους πήχεις

12.    Γλίστρημα στην πλάτη

13.    Μασάζ γύρω από την ωμοπλάτη με τις φάλαγγες

14.    Μασάζ με τους δυο αντίχειρές σας γύρω από τις ωμοπλάτες

15.    Μάλαξη της πλάτης με τις φάλαγγές σας

16.    Χτύπημα με τις γροθιές σας στο ύψος της πλάτης, από τη μία και την άλλη πλευρά της σπονδυλικής στήλης

 

Δουλειά στην μπροστινή πλευρά

17.    Κυκλικό άγγιγμα δεξιόστροφα στην κοιλιά

18.    Το ίδιο με τις γροθιές

19.    Μασάζ στην μέση

20.    Μασάζ στο χέρι χειρισμός που λέγεται «μπαλινέζικος χορός»

21.    Μασάζ στην παλάμη

22.    Μασάζ στα δάχτυλα

23.    Διάταση στο πάνω μέρος

24.    Κυκλικό μασάζ στο πρόσωπο

25.    Άγγιγμα στο περίγραμμα των ματιών

26.    Μασάζ στα φρύδια

27.    Μασάζ στα αφτιά

28.    Μασάζ στο κρανίο, τριβή μαζί με τα δάχτυλα

29.    Τράβηγμα των μαλλιών από τις ρίζες ώς τις άκρες

 

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Είναι σημαντικό να πούμε πως αυτή η έθνικ διαδικασία είναι ένα ολοκληρωμένο μασάζ, τονωτικό, χαλαρωτικό και ενεργητικό, που μπορεί να αποδιώξει το στρες, αλλά και να επηρεάσει τον ψυχισμό μας. 

Read 4076 times
Rate this item
(3 votes)