Sportsmassage: η ιδανική επιλογή για τον άνδρα

 

Για τον σύγχρονο άνδρα, η φροντίδα του σώματός του και, γενικότερα, της φυσικής του κατάστασης δεν είναι απλά τάση, αλλά συνειδητή απόφαση. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, είναι φυσικό να αναζητά πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες θεραπείας, οι οποίες να απευθύνονταιειδικά στον ανδρικό πληθυσμό και στις ανάγκες του.

Τι είναι η θεραπεία sportsmassage;

Είναι εξειδικευμένη μέθοδος μασάζ, που εφαρμόζεται σε συγκεκριμένους ιστούς του σώματος (μυϊκό και συνδετικό) και έχει στόχο τη χαλάρωση και τη λύση των μυϊκών βραχύνσεων και συγχρόνως την αύξηση της ευλυγισίας, της ελαστικότητας και των ορίων αντοχής τους.

Προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φυσιολογία των μυών και να τους κάνει ελαστικότερους, ώστε με τη σωστή άσκηση και δράση να γίνονται δυνατότεροι και πιο ανθεκτικοί.

Έχει σχεδιαστεί για αθλητές, αλλά ενδείκνυται και για άτομα με χρόνιους πόνους, τραυματισμό, ή έλλειψη εύρους κίνησης.

Τι πετυχαίνει;

Οι μεγαλύτερες δυνατότητες για διαστολή και ελαστικότητα του μυοσκελετικού συστήματος έχουν ως αποτέλεσμα:

τη χαλάρωση,

την ευλυγισία,

την αύξηση των ορίων αντοχής

τηναύξηση της μυϊκής δύναμης

και, γενικά, την πλήρη αναζωογόνηση του σώματος.

 

 

Με ποιον τρόπο;

Το sports massageχρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές μάλαξης:

 1. Τη μάλαξη με πίεση και την ταυτόχρονη διάταση των μυών σε θέση χαλάρωσής τους.
 2. Τη μάλαξη με πίεση και την ταυτόχρονη διάταση των μυών σε θέση μεγαλύτερης επιμήκυνσης αυτών των μυών.
 3. Τις αθλητικές διατάσεις για να επιτευχθεί το μέγιστο του μήκους των μυών.

 

4 διαφορετικά είδη sports massage:

 • Προαγωνιστικό sports massage– επιφανειακή, φυγόκεντρη μάλαξη διέγερσης 15-45 λεπτών, κατάλληλη για προθέρμανση πριν από την αθλητική δραστηριότητα.
 • Μεταγωνιστικό sports massage– εν τω βάθει, κεντρομόλα, χαλαρωτική μάλαξη που εφαρμόζεται 1-2 ώρες μετά την αθλητική δραστηριότητα, κατάλληλη για την αποθεραπεία του σώματος.
 • Προληπτικό sports massage– εν τω βάθει, κεντρομόλα μάλαξη με έντονες διατάσεις, η οποία εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της αθλητικής περιόδου, κατάλληλη για να βοηθήσει τον ασκούμενο να αποκτήσει καλύτερη φυσική κατάσταση και για πρόληψη από τραυματισμούς.
 • Αποκατάστασης sports massage– εν τω βάθει, κεντρομόλα, εντοπισμένη μάλαξη, κατάλληλη για τη μείωση του πόνου και την αποκατάσταση των τραυματισμών.

 

 

 

 

 

Γιατί είναι η ιδανική επιλογή για τον άντρα;

 

 1. Ηλικίες:
 2. 18-60: Οι ιδιαίτερα δραστήριοι άνδρες, που εργάζονται και αθλούνται, με το sportsmassageεπιτυγχάνουν να διατηρήσουν και να αυξήσουν τις μυϊκές τους δυνατότητες.
 3. 60+: Oι λιγότερο δραστήριοιάνδρες, που δεν εργάζονται, επιτυγχάνουν τη διατήρηση και την αύξηση της λειτουργικότητάς τους.
 4. Εργασιακές ομάδες:

      Άνδρες με εργασία γραφείου και καθιστική ζωήκερδίζουν περισσότερη ευλυγισία, ευεξία και αναζωογόνηση.

    Άνδρες με έντονη αθλητική δραστηριότηταεπιτυγχάνουν την πρόληψη από τραυματισμούς και τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.

    Άνδρες που κάνουν χειρωνακτική εργασίανιώθουν άμεσα την αίσθηση της ξεκούρασης και τη μείωση της καταπόνησης του σώματός τους.

    Άνδρες που ταξιδεύουν συχνά.Bοηθάει να αποβάλουν το αίσθημα κόπωσης που προκαλείται από τα συχνά ταξίδια, τις εναλλαγές της ώρας και το βάρος από τη μεταφορά αποσκευών.

 1. Οι άνδρες διαθέτουν μεγαλύτερη σωματική διάπλαση από τη γυναίκα, άρα μεγαλύτερο όγκο μυών, και ένα μασάζ με έντονη πίεση, όπως το sportsmassage, είναι το πλέον κατάλληλο.

 

Ποιο το όφελος για ένα spaνα διαθέτει τη θεραπεία sportsmassageστο μενού του;

·         Σε σχέση με άλλες θεραπείες, η συγκεκριμένη καλύπτει τις απαιτήσεις των πελατών του spaπου επιθυμούν έντονη μάλαξη με σαφή αποτελεσματικότητα στην πρόληψη αλλά και στη θεραπεία των τραυματισμών.

·         Είναι εξειδικευμένη θεραπεία μασάζ που απευθύνεται κυρίως σε άντρες και συνεπώς αποτελεί την ιδανική επιλογή για το αντρικό πελατολόγιο του spa.

·         Είναι η πιο διαδεδομένη και αναγνωρίσιμη θεραπεία spaπαγκοσμίως, και ανεβάζει το κύρος του spaπου τη διαθέτει στο μενού του.

·         Η υπηρεσία αυτή μπορεί να συνδυαστεί με τα facilitiesπου διαθέτει μια ξενοδοχειακή μονάδα και αφορούν αθλητικές δραστηριότητες (γήπεδα γκολφ, τένις, κ.λπ.), ενισχύοντας τη βασική αντίληψη της επιχείρησης για προσφορά άθλησης προς τους πελάτες.

 

Ποιο το όφελος για τον spatherapist;

·         Έχει την ικανότητα να δημιουργεί εξειδικευμένες θεραπείες sportsmassage, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα ιδιαίτερα προβλήματα του εκάστοτε πελάτη του.

·         Έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα στις θεραπείες του για τις μυοσκελετικές παθήσεις των πελατών του (αθλητική δραστηριότητα, καθιστική ζωή κ.λπ.).

·         Είναι ο απόλυτα εξειδικευμένος στον χώρο του αθλητισμού, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή του αθλητή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αθλητική δραστηριότητά του.

·         Το sportsmassageαποτελείται από 4 διαφορετικά είδη μασάζ και, ανάλογα με την επιλογή, μπορεί να προσφέρει προθέρμανση, αποθεραπεία, πρόληψη ή αποκατάσταση.

·          Το γεγονός ότι μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρότερες παθολογικές καταστάσεις από τις οποίες ενδεχομένως να υποφέρουν πελάτες του spa(τραυματισμό, πόνο στη μέση κ.λπ.), τον καθιστά τον πλέον εξειδικευμένο ανάμεσα στους συναδέλφους του.

·         Διαθέτει, επιπλέον, γνώσεις και εξειδίκευση, ώστε στην αγορά εργασίας να πληροί τα υψηλά στάνταρ ενός αναγνωρισμένου και με υψηλές προδιαγραφές spa.

 

Παναγιώτης Μεγγίσογλου, φυσικοθεραπευτής

ReleaseandRelaxMotion– Υπηρεσίες Εκπαίδευσης Spa

Web: www.rrmotion.gr

Read 2295 times
Rate this item
(0 votes)